На узбережжі півострова Кейп-Код у Массачусетсі на берег викинулися понад 140 дельфінів, близько 40 із них загинули. Це найбільший подібний інцидент, який колись відбувався у США. 

Випадок стався минулого місяця, 26 червня, біля міста Веллфліт на північному сході Кейп-Коду. На аерофотознімках вдалося нарахувати 146 дельфінів. 37 тварин загинуло, ще семеро довелося піддати евтаназії. Дев’ять було перевезено у спеціально виготовленому мобільному автомобілі для порятунку дельфінів, де їх продовжать рятувати ветеринари та біологи. У рятувальній операції взяли участь понад 25 співробітників Міжнародного фонду захисту тварин (IFAW) та близько 100 добровольців. 

delfin

«Цей порятунок був проблематичним через велику кількість дельфінів, їхній розмір, розмір території, на якій вони були розкидані, та складних місць, до яких ми не могли дістатися», — розповіла координатор IFAW Місті Німейєр.

Національне управління океанічних та атмосферних досліджень (НОАА) повідомляє, що точні причин, через які дельфіни опинилися на мілині, невідомі. 

Share.
Leave A Reply