Занепокоєння у мешканців Дніпропетровської області викликає обміління деяких річок. Про це розповіла Лілія Мягка, заступник голови ДніпроОВА.

«Спостерігаються добові коливання рівнів води на окремих водосховищах та їхніх притоках. Це наслідок надзвичайної ситуації, пов’язаної із підривом росіянами Каховської ГЕС. А ще ― високих температур повітря», ― пояснила Лілія Мягка.

Вона зазначила, що в області діє програма екологічної безпеки та запобігання змінам клімату, розрахована на 2016- 2025 роки. Згідно з нею, підприємства мають реалізували проєкти, які дозволять зменшити викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Щодо річок, то вони не просто міліють, але і забруднюються. Про це повідомляє голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. У річці Дніпро у Кам’янському, у водосховищі в районі Верхньодніпровська та у Самарі на початку липня знайшли кишкову паличку. У Самарі в межах Новомосковська виявили бактерії роду Salmonella, хлориди, сульфати.  А Вовча у Павлограді забруднена хлоридами й сульфатами.

Share.
Leave A Reply