26 липня у с. Вербуватівка, Павлоградського району Дніпропетровської області, завершився Табір-Гайдашник «Будь іскрою або пригоди Маленького Принца!».

Це був пластовий табір на 30 дітей. Відпочивали та навчалися у ньому як пластуни (українські «скаути»), так і місцеві діти, а також діти з Павлограда, Запоріжжя, Авдіївки, Добропілля…

Табір відбувся завдяки підтримці гуманітарної організації Nova Ukraine.

Старші діти жили в палатках, а молодші ― в готелі. Купалися в річці, дивіилися фільми проводили майстер-класи, мандрували околицями села ― на старий млин та Чайковське провалля. Також діти посадили у місцевому парку дерево, яке закупив місцевий фермер Володимир Зоренко.

Візит кінологів із пошуково-рятувального загону “Антарес”
Висадка дерева

Щодня у дітей були різні навчання ― вони плели браслети,  майсчтрували, ліпили з пластиліна та ін. Кожен вечір завершувався зустріччю біля вогнища ― ватри. Там діти показували творчі номери, розповідали, чому навчилися протягом дня і гралися.

«У нас дуже класна команда ― виховників, юнаків та юначок. У нас є можливість розкривати потенціал дітей, вчити їх спілкуватися. Важливо, щоб дорослі люди долучалися до волонтерства з розвитку дітей», ― каже комендант табору, громадська активістка Олена Кочанова.

«У цьому таборі ми хотіли показати, що таке пласт, яке є життя поза рамками інтернету. Адже під час карантину, повномасштабної війни багато дітей вчаться онлайн і навіть не виходять з дому, тому для них такі активності це просто «вау». Я ще пам’ятаю, коли грався на дворі, а сучасні діти ― вони всі в телефонах. А пласт ― це про активне життя»,― каже Антон, один із виховників табору.

Життя в готелі “Корона”, с. Вербуватівка
Share.
Leave A Reply