У ніч з 28 на 29 липня 2022 року окупанти підірвали барак у колонії Оленівки на Донеччині.  Там утримували оборонців «Азовсталі», які у травні того ж року залишили комбінат під гарантії того, що їхні життя будуть збережені.

 Внаслідок вибуху загинули 54 захисники Маріуполя, ще 130 — зазнали поранень. Поранені азовці самі виносили тіла побратимів. Окупанти не надавали медичної допомоги.

Серед загиблих два роки тому в Оленівці є і павлоградці ―  молоді хлопці Андрій Береза та Віталій Литвин. Наречена Віталія Литвина на псевдо Кадет разом з ГО «Центурія» влаштували захід пам’яті на Алеї Слави. Вони прийшли з прапорами та фото загиблих «азовців», запалили лампадки біля фотографій і прочитали Молитву Українського Націоналіста.

«Пройшло два роки, але факт вибуху досі не розслідуваний, навіть достеменно не відомо, скільки загинуло українських військових. Понад 50 «азовців», як ми чуємо зараз усюди, але це не кінцева цифра. Рік майже кожна родина чекала тіло рідної людини, щоб поховати. Дякую усім, хто сьогодні прийшов, хто небайдужий, хто веде свою боротьбу», ― розповіла Уляна.

Share.
Leave A Reply