Сьогодні, 18 вересня, Верховна Рада не підтримала перейменування 300 населених пунктів, серед яких були Павлоград, Синельникове, Першотравенськ та ін.

«ВР провалила постанову про перейменування 330 населених пунктів. Провалила деколонізацію 300 міст і селищ. Слуги дали тільки 137 голосів за…», ― повідомила депутатка Ірина Геращенко.

Фото з телеграм-каналу Ірини Геращенко

«Неформальне об’єднання «Депутати московського патріархату» усіма правдами і неправдами накрутили колег, тому на табло лише 208 голосів. Це тотальна ганьба для України. Це реванш», ― додав один з тих, хто ініціював законопроєкт про перейменування, депутат Роман Лозинський.

До Верховної Ради внесуть нову постанову, з якої вилучать п’ять населених пунктів, з перейменуванням яких виникли проблеми, повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. Мова йде про Южне, Южноукраїнськ, Синельникове, Первомайськ і Павлоград.

Фото Укрінформ

«Ми ухвалили рішення, що погоджувальна рада ― керівництво парламенту й керівники фракцій ― внесе нову постанову, де прибере ці п’ять проблемних міст, сіл, селищ тощо в окремі постанови й проголосує цей пакет для того, щоб завершити деколонізацію України», ― сказав Стефанчук на брифінгу в середу.

Він повідомив, що ВР проведе окремі дискусії щодо перейменування цих п’яти населених пунктів, потім буде зареєстровано два проєкти постанови, які згодом буде винесено на вибір залу.

Крім цього, за словами спікера, Рада повернеться до постанови про перейменування після того, як проголосує за всі ресурсні законопроєкти, які потрібні насамперед для українського бюджету.

Сьогодні на сторінці Павлоградського міськвиконкому з’явився допис про те, що Верховна рада провалила голосування.

«Дякуємо народному депутату Роману Каптєлову за принципову позицію», ― йдеться в дописі.

Share.
Leave A Reply