Під час стабілізаційних відключень світла небезпека ДТП на вул. Дніпровська зростає. І випадки аварій саме на тих ділянках, де не працювали світлофори, у місті вже були. Це питання підіймалося на спільному засіданні Громадської ради, Молодіжної ради і Ради ВПО 19 вересня.

«Коли ми жили у щільному графіку відключень, і по 4-5 годин не було світла, то не працювали світлофори. В тому числі, на вул. Дніпровська», ― зазначила голова Громадської Ради Оксана Горова.

На це питання міський голова Анатолій Вершина зауважив, що над вирішенням цієї проблеми працюють:

«У нас 6 світлофорних об’єктів забезпечені безперебійниками на 4 години роботи. Також вже виділені кошти і замовили десять нових безперебійників, яких вистачить на 10 годин роботи. Їх встановимо, перш за все, на вул. Дніпровська, на важливих перехрестях. Якщо ви бачили, то на Міськгілці світлофор працює постійно. Ми будемо оновлювати ці безперебійники, щоб працювали довше», ― зазначив міський голова.

Як проїхати перехрестя, якщо через відключення світла не працюють світлофори?

Треба бути уважними та дотримуватись правил дорожнього руху під час стабілізаційних відключень. А саме:

  • Знижуйте швидкість перед перехрестям. Оптимальною швидкістю для перетину вважається 20-30 км/год.
  • Зазвичай на складних перехрестях стоїть регулювальник ― його сигнали мають пріоритет над дорожніми знаками та розміткою.
  • Якщо регулювальник відсутній, головний орієнтир ― дорожні знаки.
  • У разі відсутності дорожніх знаків перехрестя вважається рівнозначним. У такому випадку водії керуються «правилом правої руки» ― треба пропустити всі транспортні засоби, які під’їхали праворуч від вас. Це правило не застосовується на кругових розв’язках.
  • На перехресті з круговим рухом треба керуватися знаками пріоритету ― на більшості таких перехресть перевагу мають ті, хто вже рухаються по колу.
  • Водії, повертаючи праворуч або ліворуч, повинен дати дорогу пішоходам, які переходять проїжджу частину, на яку він повертає, а також велосипедистам, які рухаються прямо в попутному напрямку.
  • Переходячи дорогу пішохідним переходом при не працюючому світлофорі, слід зупинитися на краю проїжджої частини дороги, оцінити відстань і швидкість автомобілів, що наближаються. Переконайтесь у тому, що водій вас побачив і готовий пропустити.
  • Пішоходам та велосипедистам у темну пору доби завжди слід вдягати світловідбивні елементи та користуватися ліхтарями.
  • Водіям автотранспорту не забувати вмикати денні ходові вогні або фари ближнього світла.

Читайте також: З’єднує міста і долі: про історію найдовшої вулиці Павлограда

Ця публікація підготовлена у співпраці з Українською Асоціацією Медіа Бізнесу та за підтримки ЮНЕСКО, за фінансування народу Японії. Автори несуть відповідальність за вибір і виклад фактів, що містяться в цій публікації, а також за висловлені думки. які не обов’язково належать ЮНЕСКО та жодним чином не зобов’язують Організацію.

Share.
Leave A Reply