Марина Іванова народилася на Павлоградщині. З дитинства її захоплювало малювання. Їй подобалося малювати портрети, людей, тварин, природу. В 16 років дівчина почула про петриківський розпис і вирішила вивчити це мистецтво безпосередньо у с. Петриківка на Дніпропетровщині.

Селище Петриківка знаходиться на березі річки Чаплинка у Дніпропвському районі.  с Петриківка пишається своїм Центром народного мистецтва «Петриківка». Історія петриківського розпису сягає давніх яасів, коли місцеві почали розписувати хати. Зоображували фантастичні форми квітів, птахів, тварин та людей.  У 2013 році петриківський розпис було внесено до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.

У 2003 році Марина почала працювати на «Станції юних натуралістів», де і досі веде гурток. Також художниця працює у студії «МРІЇ», де навчає дітей та дорослих мистецтву петриківського розпису. На відкриття виставки запросили Ростислава, учня Ліцею №1, і його маму Анну ― вони також навчаються петриківці і вже мають свої перші картини.

«На замовлення я розписувала вироби, наприклад, дощечки. Але у мене немає такого, що я малюю, щоб продати. Скоріше, мені подобається сам процес», ― розповідає художниця.

Вона 20 років працювала у школі №4 вчителем образотворчого мистецтва, також ― на Станції юних натуралістів. А зараз третій рік працює у студії «МРІЇ», де навчає як дітей, так і дорослих.

Свою виставку у музеї майстриня назвала «Барви Дніпропетровщини». Тут представлені її роботи ― розписи, портрети, картини.

Всі охочі можуть відвідати виставку до 31 жовтня. Музей працює з 9:00 по 16:45, п’ятниця ― до 15:45, неділя ― вихідний.

Share.
Leave A Reply