На одній з найбільш аварійних ділянок по вул. Дніпровська встановили камери відеонагляду. Це по одній камері в кожному з напрямків руху. Камери дають чітке зображення, що дозволить, в тому числі, швидше і якісніше розкривати ДТП.

Про це розповіла керівниця ГО «Агенція Економічного Розвитку міста Павлоград» Наталя Чумак під час презентації проєкту «Безпечний дім — безпечне місто», який впровадили за сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery ― розширення можливостей громад в Україні», фінансової підтримки Урядів Данії та Королівства Нідерландів. Загалом в рамках реалізації цього проєкту по місту встановили 16 додаткових камер, з них 3 — з фіксуванням номерних знаків авто.

«Номерна камера робить фото, і в денний, і в нічний час дуже гарно видно номери і можна визначити машину», ― коментує Наталя Чумак.

В поліції зазначають, що камери дуже допомагають у розкритті аварій, що призводять до травмування або смерті людини. Є випадки, коли винуватці покидають місце ДТП, свідків немає, тож такі злочини дуже допомагають розкривати саме камери на дорогах.

«Адреси для встановлення камер надавала саме поліція. Ми знаємо, що ця длілянка на вул. Дніпровська поблизу Павлоградської лікарні інтенсивного лікування вона більш аварійна», ― зазначає Наталя Чумак.

На заході вручили подяки та таблички для будинків-ОСББ, де встановлені камери, а також подяки для співробітників Павлоградського райвідділу поліції, які сприяли проєкту.

Довідково:

Загалом у м. Павлоград зараз встановлено близько 160 камер.  Але цього досі недостатньо, щоб охопити усе місто.

Share.
Leave A Reply