2025 рік – це рік Зеленої Дерев’яної Змії, і щоб зустріти його правильно, варто створити не просто стіл, а справжній «серпентарій» святкових страв. Змія – істота мудра і хитра, тому і меню має бути продуманим до дрібниць.
Головні принципи меню на Рік Змії:
- Зелене – то святе. Змія асоціюється з природою, тому зелень має бути скрізь: від салатів до декору на столі. Оберіть скатертину та серветки з зеленими елементами, а також додайте тематичні прикраси: змії з паперу, пластикові фігурки чи свічки у вигляді змій. Окрім звичної «шуби» приготуйте легкий овочевий салат.
- Закуски – у стилі Змії. Скручені рулетики, нарізки у формі спіралей, «зміїні» канапки – все це ідеально впишеться в тему новорічної ночі. Будуть доречними і будь-які страви з яєць – улюблених ласощів плазунів. Також можна викласти звичні страви — олів’є або ж пюре — у формі кільця.
- Менше м’яса, більше морепродуктів. Надавайте пріоритет рибі, креветкам або кальмарам. Але не варто повністю відмовлятися від м’яса, адже змія — хижак, який завжди не проти поласувати м’ясними закусками.
- Яскраві кольори. Додайте в страви червоний, жовтий і зелений – кольори, що символізують силу і енергію Змії. Китайці вважають Змію символом елегантності, тож не обмежуйтесь традиційними стравами, а спробуйте здивувати гостей новими рецептами вартими ресторанного меню.
А от, що витончена Змія точно не оцінить, так це напівфабрикати, копченості та заморожені продукти. Символ року цінує свіжість та натуральність продукту. А за святковий стіл, на якому переважають фрукти та овочі, страви зі свіжої риби та м’яса, вам подякує не лише вередлива Змійка, а й ваш власний організм.
Та пам’ятайте, що головне – не тільки те, що на столі, а й атмосфера за ним. Тож зміїна мудрість підказує: запасіться гарним настроєм та зустріньте Новий рік на хвилі позитиву!