21 серпня в Павлоградському історико-краєзнавчому музеї відкрилася виставка робіт Світлани Бушиної. Майстриня працює у техніці пряникової флористики та виготовляє солодкі квіти. Виставка «Україна сміється квітами» приурочена до Дня Незалежності.
Відвідувачі мають унікальну можливість побачити, як кулінарія перетворюється на високе мистецтво, де кожна троянда — це не лише вишуканий десерт, але й справжній шедевр, що вражає своєю ніжністю та деталями.
Троянди, представлені в музеї, не лише радують око відвідувачів, а й солодко пахнуть медом та прянощами. Кожна пелюстка у букетах створена руками Світлани Бушиної, яка робить справжні витвори флористичного мистецтва з пряників.
Спочатку Світлана займалася звичайною флористикою — вирощувала троянди та навіть створила власну фіалкову галерею, в якій зібрала понад 150 сортів.
«Через деякий час свою любов до квітів продовжили у професійній діяльності. Сьогодні працюю в КЗПО «Еколого-натуралістичний центр», викладаю у гуртках «Природа рідного краю», «Образотворче мистецтво та природа». Вся моя діяльність так чи інакше пов’язана з квітами», — поділилася майстриня.
У вільний час Світлана випікала пряники та пряникові будиночки. Одного разу їй спала на думку ідея поєднати ці два захоплення. Пряникова флористика одразу захопила жінку. Згодом вона почала виготовляти не тільки троянди, а й інші квіти: барвінки, соняхи, ромашки тощо. Також Світлана створює солодкі патріотичні композиції.
«Традиційні українські квіти завжди вражали погляд своїм буянням фарб, різноманітністю кольорів та форм. Це надихнуло мене створити у техніці пряникової флористики державні і національні символи України. Адже незважаючи на те, що зараз не легкий час для нашої держави, ми хочемо бачити її яскравою, квітучою та вільною», — пояснює вона.
Світлана виготовляє прянично-квіткові композиції на замовлення. На створення одного букету потрібен щонайменше тиждень, адже виліпити та майстерно розписати кожну пелюстку — це ювелірна кропітка робота. Але майстриня наголошує, що головне в її роботах — не естетичність а смак:
«Найголовніше в пряниках — їхній смак. Якщо пряник буде несмачний, то немає ніякого сенсу в його красі».
Придбати роботи майстрині можна буде на ярмарку, що відбудеться у місті 24 серпня, на День Незалежності.
Виставка «Україна сміється квітами» триватиме в музеї до 14 вересня.